Prikbord

Geplaatst op 19 januari 2024

Op 4 februari 2024 speelt Tutti Flutti Filmmuziek

Locatie: Theaterzaal van Stadskasteel Oudean, Oudegracht 99 Utrecht
Tijdstip: 14:30 uur
Kom jij ook? Laat je verrassen.

Poster van concert Filmmuziek 4 februari 2024. Entree € 12,50 kinderen t/m 6 jr € 7,50

Geplaatst op 10 mei 2023

Koop nu je kaartje voor ons volgende concert op 25 juni. Het concert is als afsluiting van een samenwerking met Tutti Saxi. Dit levert een verrassend concert op. Misschien niet wat je van ons gewend bent, maar zeker de moeite waard om te komen luisteren.

Geplaatst op 9 februari 2023

Lijkt het je leuk om eens lekker te swingen met je fluit? Lijkt het je leuk om kennis te maken met Tutti Flutti? Lijkt het je leuk om deel uit te maken van een Fluit-saxofoon orkest? Lijkt het je leuk om twee gedreven dirigenten te ontmoeten?
Kom dan meespelen!
Met ons ensemble Tutti Flutti zijn we een Latin-project gestart in samenwerking met ensemble Tutti Saxi, kortweg TF en TS. Ja inderdaad een ongewone combinatie, waarvoor speciaal gearrangeerd is. Allemaal in Latin-stijl !!
De voorbereiding is vóór de Corona al begonnen, en zal nu eindelijk tot uitvoering komen. Op de socials heb je er mogelijk al informatie over gezien.
Het concert is gepland op 25 juni 2023.

Tutti Flutti repeteert op donderdag avond van 19:30 tot 21:30 in het Stedelijk Gymnasium in Utrecht. We hebben ook enkele gezamenlijke repetities met Tutti Saxi, deze vinden soms plaats op maandag avond van 20:00 – 22:00 uur. En er zal een studiedag op 2 april.

Wil je meer informatie over het project en de precieze planning? Aanmelden kan via de mail.

Geplaatst op 16 februari 2023

Op 20 november heeft er eindelijk weer een concert plaats kunnen vinden. Dit was het laatste concert waar Egbert Jan als onze dirigent voor ons gezelschap heeft gestaan. Tijdens het concert heeft hij het stokje overgedragen aan Rogier.

Geplaatst op 20 mei 2021

Er zijn inmiddels langzaam aan versoepelingen, maar helaas mogen wij als muziek gezelschap nog niet bij elkaar komen. Om toch bezig te blijven met muziek wordt er volgende week weer een Zoom-college gegeven door onze dirigent. Het college kan ook bijgewoond worden door niet leden. Zie hieronder voor meer informatie:

Geplaatst op 26 februari 2021

Op dit moment mogen wij als ensemble nog steeds niet samen spelen. We zijn wel druk bezig met de voorbereidingen van een Zoom-college op 1 april. Het bijwonen van dit college is ook mogelijk voor niet-leden van tutti flutti. Zie hieronder voor meer informatie: Uitnodiging Zoom-college 1 april 2021

Geplaatst op 12 november 2020

Als fluitensemble volgen wij de landelijke richtlijnen. Op dit moment kunnen en mogen wij niet bij elkaar komen. Vorige week hebben wij een college over Piazzolla gehad via Zoom. Begeleid door onze dirigent Egbert Jan Louwerse. We hopen snel weer samen te mogen komen om muziek te maken. De eerst volgende repetitie staat gepland op 19 november, we hopen dat die door kan gaan. We houden de regels en veranderingen goed in de gaten.

Geplaatst op 10 september 2020

Op dit moment spelen wij op een andere locatie dan normaal. Dit omdat wij vanwege de corona maatregelen niet meer konden repeteren op onze vaste plek. Vanaf dit schooljaar repeteren we in het Stedelijk Gymnasium op de Ina Boudier-Bakkerlaan 7. Je kunt vrijblijvend 2 keer mee komen repeteren om te kijken of ons fluitensemble wat is voor jou. Wil je een keer mee komen repeteren neem dan wel eerst even contact met ons. Dan weten we precies hoeveel mensen wij op de repetitie kunnen verwachten.

Geplaatst op 15 juli 2020

We zijn in voorbereiding van twee bijzondere concerten samen met wereldorkest Tutti Saxi, gepland voor najaar 2021.

8 februari 2020: Kinderconcert

In 2019 hebben we voor het eerst een kinderconcert gegeven. Vanwege het grote succes hebben we besloten om het concert nog een keer uit te voeren. Kom luisteren naar een muzikaal verhaal over 2 zwerfkatten die allerlei avonturen beleven. De verhalen gaan over Krabbel en Nies. Naar het boek van “Krabbel en Nies” door Pieter Feller.

Datum: 8 februari 2020
Tijd: 15:00 – 15:45 uur
Plaats:  Openbare Bilbiotheek in Leidsche Rijn, Brusselplein 2, Utrecht
Toegang: Gratis voor iedereen
Doelgroep: 3 t/m 7 jaar

Kinderconcert Krabbel en Nies

18 februari 2017: fluitdag ter ere van ons 30-jarige jubileum!

——
UPDATE: de fluitdag zit VOL! Aanmelden is helaas niet meer mogelijk, maar je kunt nog wel komen luisteren naar het concert. Koop hier vast je kaartje!
——

Komend jaar bestaat Utrechts Fluitensemble Tutti Flutti 30 jaar! Dit gaan we groots vieren en we hopen dat jij dat met ons wilt komen vieren.

Daarom nodigen we je van harte uit om mee te komen spelen op onze fluitdag + jubileumconcert, op zaterdag 18 februari 2017, in het Utrechts Conservatorium in Utrecht. Dit is dé kans om eens te ervaren hoe het is om in een fluitensemble te spelen!

De dag begint met een workshop door dirigent Egbert Jan Louwerse. Samen studeren we dan één of meerdere stukken in. Die spelen we tijdens het concert dat later op de middag plaatsvindt. De precieze tijden zijn nog niet bekend, maar houd er rekening mee dat we rond 11:00 uur zullen beginnen en dat het concert rond 17:00 uur is afgelopen. Nodig gezellig je vrienden en familie uit om te komen luisteren! Deelname aan de fluitdag kost 25 euro, inclusief lunch.

Ben je een gevorderde amateurfluitist, heb je er zin in en wil je meedoen? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar info.tuttiflutti@gmail.com.
Vermeld daarin je naam, of je momenteel nog fluit speelt, of je een piccolo, alt- of basfluit bezit en of je dieetwensen hebt. Aanmelden kan tot uiterlijk 10 februari. In een latere e-mail sturen we je dan de details van deze dag, zoals precieze tijden en welke stukken we gaan spelen.

Mocht je verder nog vragen hebben, dan mag je ons altijd mailen of een Facebookbericht sturen.

16 april 2016: finale Benelux Fluitconcours

Vandaag zijn we afgereisd naar het zuiden van het land, om mee te spelen in de finale van het Benelux fluitconcours. Geweldig om mee te maken, en we hebben de tweede prijs gewonnen in onze categorie! Wij zijn tevreden en kijken alweer uit naar ons volgende concert: op 29 mei al!

Finale Benelux Fluitconcours

13 februari 2016: voorronde Benelux Fluitconcours

Wat een bijzondere dag was het! We hebben een hele leerzame en leuke workshop van Ned McGowan gehad en daarna hebben we onze stukken gespeeld voor de jury van het Benelux Fluitconcours.
We hebben enorm genoten met z’n allen en de uitslag werd ’s avonds bekend gemaakt: we zijn door naar de finale op 16 april!

Voorronde Benelux Fluitconcours

21 maart 2015: Voorjaarsconcert in Parnassos

Het Voorjaarsconcert was een groot succes! Wat fijn dat er zo veel publiek was met zoveel enthousiaste reacties. Wij kijken nu alweer uit naar het volgende concert!

Voorjaarsconcert

7 december 2014: contrabasworkshop van Ned McGowan

DSC07801
DSC07802

Wil je meer foto’s zien? Bekijk dan de Picasapagina van Tutti Flutti!

2013

Enkele van onze leden stellen zich voor…

Gerrianne

Gerrianne (29 jaar, docent biologie, Utrecht)
“Toen ik nog heel klein was zag ik in een grote kerk een fluitiste… dat was het moment dat ik mijn hart verkocht aan dit prachtige instrument. Al jong ging ik op les en merkte ik dat ik het meeste plezier haalde uit samenspelen. Daarom besloot ik, toen ik op kamers ging in Utrecht, te gaan spelen bij Tutti Flutti. Dat is inmiddels al weer 8 jaar geleden. Ik was vanaf dag 1 verliefd op de alt- en basfluiten die het ensemble in bezit heeft. Inmiddels is de bassectie aangevuld met een contrabasfluit. Een heel bijzondere dwarsfluit (gemaakt van PVC!!!) met een prachtig geluid. Het leuke van Tutti Flutti vind ik dat je de kans krijgt iedere keer een andere partij te spelen, en zo dus ook regelmatig op een alt-, bas- of contrabasfluit kunt spelen.”

Hille

Hille (65 jaar, specialist ouderengeneeskunde, Den Haag)
“Sinds mijn 13e levensjaar is de dwarsfluit mijn instrument. Tja, met ups en downs speel ik dus al 50 jaar fluit. In binnen- en buitenland nam ik deel aan muziekstages voor amateurs. Het leidde tot vele nieuwe muzikale ontmoetingen. Tutti Flutti onder leiding van Egbert Jan Louwerse: een bijna wekelijks avontuur dat ik niet wil missen! Een wisselende club mooie vrouwenfluitisten, die met elkaar een spannende en prachtige klanken-rijkdom ervaren op de verschillende fluiten.”

Mieke

Mieke (29 jaar, jurist, Utrecht)
“Al sinds mijn zevende speel ik dwarsfluit. Aan het eind van mijn studie heb ik een tijdje heel weinig gespeeld, maar toen ik in Utrecht kwam wonen kwam ik in aanraking met Tutti Flutti. Inmiddels speel ik er alweer zo’n drie jaar met veel plezier. Door de leuke mensen en de afwisselende stukken die we spelen (van Bach tot moderne Japanse muziek) blijft Tutti Flutti me inspireren om met muziek bezig te zijn!”

Angelique

Angelique (49 jaar, directiesecretaresse, Utrecht)
“Al in 2005, toen ik in Utrecht kwam wonen, wist ik dat Tutti Flutti bestond. Maar doordat ze een hoog niveau hebben en met audities werken, heb ik pas na 3 jaar de stoute schoenen durven aantrekken en ben gaan kijken en luisteren. Ik was gelijk verkocht. Juist door de diversiteit aan mensen en fluiten, verschillende soorten muziek in het repertoir, maar zeker ook door de manier waarop we tijdens de repetities met elkaar omgaan, ga ik iedere keer weer met veel plezier naar de repetitie toe.”